Acasă Știință

Reclamă

Categorie:

Știință

Reclamă

De menționat că participanții la experiment au fost puțin sub 600 de bărbați cu vârsta de aproximativ 50 de ani și o greutate corporală medie de 118,5 kilograme. Unul dintre grupuri a primit mesaje prin care erau felicitați pentru atingerea unei anumite mărci și prin care se sublinia importanța de a nu lua în greutate. Cel de-al doilea grup, pe de altă parte, a primit mesaje text în care li se spunea că li s-au transferat 400 de lire sterline, dar că vor putea avea acces la ele doar dacă își ating obiectivul de greutate până la sfârșitul studiului.

Astfel, în grupul care a fost stimulat financiar, pierderea în greutate a fost în medie de 4,8%, în timp ce pentru participanții cu mesaje motivaționale a fost de 2,7%.

Страницы: 1 2

Multe piramide au fost descoperite în mijlocul deșertului vestic arid din Sahara, destul de departe de malurile Nilului. Un nou studiu sugerează: acestea au fost construite cândva de-a lungul unui râu care nu mai există astăzi. Teoria ajută, de asemenea, la o mai bună înțelegere a procesului de construire a acestor structuri în urmă cu mai bine de 4,5 milenii.

Peste trei duzini de piramide sunt situate pe o fâșie de la Giza la Lisht, inclusiv cea mai faimoasă piramidă — Piramida lui Keops. După cum se știe, Nilul și-a schimbat cursul de mai multe ori și a avut un sistem extins de afluenți. Cu ajutorul imaginilor din satelit, oamenii de știință au dezvăluit semne de existență în trecut a unui afluent al Nilului de 64 de kilometri. Acesta a fost numit Ahramat.

Страницы: 1 2

Reclamă

Există două ipoteze în acest sens. Din punct de vedere biologic, pisica, care fuge rapid de la «locul crimei», face acest lucru pentru a nu fi găsită de prădători prin mirosul de excremente. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost încă observat în mediul natural.

Există o altă teorie, potrivit căreia comportamentul agitat după ce se culcă se datorează plăcerii. Pisicile, ca și oamenii, au un nerv vag. Acesta este cel mai lung nerv din sistemul nervos, care lucrează, printre altele, pentru a asigura defecarea. Prin stimularea activității intestinale, acesta este capabil să provoace senzații plăcute.

Страницы: 1 2

Cel mai mare parc național din lume, situat în nord-estul Groenlandei, deasupra cercului polar arctic, se caracterizează prin depărtare și condiții aspre. Acest parc a fost creat în urmă cu o jumătate de secol, iar ulterior a fost extins în mod semnificativ, iar în prezent se întinde pe o suprafață de 972.000 de kilometri pătrați.

Cea mai mare parte a zonei este acoperită de calota glaciară a Groenlandei, deși există zone fără gheață de-a lungul coastei.

În mod surprinzător, acest parc este mai mare decât majoritatea țărilor din lume și este cel mai nordic parc național de pe planetă fără personal permanent. Parcul este păzit de o unitate navală daneză numită Sirius Ski Patrol, care include câini de sanie.

Страницы: 1 2

Reclamă

Un studiu recent a arătat că preșcolarii învață cel mai bine atunci când scriu de mână, mai degrabă decât atunci când folosesc gadgeturi. O tendință similară a fost constatată și în rândul elevilor care preferă să schițeze materialul pe hârtie decât să tasteze pe calculator. «Scrisul de mână» în învățare ajută la o mai bună memorare atât a cuvintelor, cât și a sensului textului.

Ideea este că scrisul de mână implică mai multă mișcare, atenție și atenție la detalii. În acest fel, sunt stimulate mai multe zone ale creierului, deoarece este necesar să se controleze corectitudinea liniilor și forța de apăsare pe hârtie, etc. Tastatura pe o tastatură este un proces mult mai simplu.

Страницы: 1 2

Reclamă